Köttfärssufflépaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 500 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 200...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
200 g champinjoner
1 st purjolök
400 g krossade tomater
1 msk kalvfond
salt peppar
1 tsk oregano
100 g färskost vitlök
3 st äggvitor
2 dl crème fraîche

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Till-sätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, som är 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Låt svamp och purjolök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor.

3
Koka upp och klicka i färskost. Koka ihop ett par minuter och smaka av. Häll i pajformen.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i crème fraiche och bred över färsen. Grädda pajen i 15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top