Gulaschsoppa

Du behöver 2 st gul lök stora 2.5 st vitlöksklyftor 2 msk smör 500 g nötkött eller bog 3 msk paprikapulver 0.5 dl tomatpuré 500...

Du behöver

  • 2 st gul lök stora
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 500 g nötkött eller bog
  • 3 msk paprikapulver
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 l vatten
  • 3 st kapslar Fond du chef beef
  • 1 msk stött kummin
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 6 st potatis fast sort
  • salt svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 st paprika röd tärnad

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i grytan.

2
Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongkapslarna. Krydda med kummin och sambal oelek. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 1 timme.

3
Skala och klyfta potatisarna och lägg i dem i soppan och låt koka i ca 15 min, tills potatisarna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och röd tärnad paprika. Servera med bröd.

Scroll to Top