Du behöver
- 2 st gul lök stora
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 500 g nötkött eller bog
- 3 msk paprikapulver
- 0.5 dl tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 l vatten
- 3 st kapslar Fond du chef beef
- 1 msk stött kummin
- 0.5 tsk sambal oelek
- 6 st potatis fast sort
- salt svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 st paprika röd tärnad
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i grytan.
2
Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongkapslarna. Krydda med kummin och sambal oelek. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 1 timme.
3
Skala och klyfta potatisarna och lägg i dem i soppan och låt koka i ca 15 min, tills potatisarna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och röd tärnad paprika. Servera med bröd.