Du behöver
- 1 st purjolök decimeter
- 1 st morot
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 msk matfett
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 st fiskbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 3 msk redning maizena
- 300 g fisktärningar pangasius och sej
- salt och peppar
- 1 msk hackad dill
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter.
2
Tillsätt grädde, buljongtärning, vatten och ljus redning. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i 5 minuter.
3
Lägg ner fisken och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera soppan het med bröd till.