Citronparfait på hallonspegel

Du behöver Parfait: 3 st äggulor 1.5 dl florsocker 2 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 1 st citron pressad saft Hallonspegel: 250 g hallon 0.5...

Du behöver

Parfait:

3 st äggulor
1.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 st citron pressad saft

Hallonspegel:

250 g hallon
0.5 dl florsocker

Garnera med:

1 tsk citronskal zest
citronmeliss

Gör så här

1
Parfait: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda med vaniljsocker och pressad citronsaft och vänd ner i äggulesmeten.

2
Fördela smeten i 4 portionsformar och frys in i minst 6 timmar. Ta fram formarna 15 minuter innan de ska serveras och stjälp upp på assietter.

3
Hallonspegel: Mixa hallon och florsocker och ringla runt parfaiten. Garnera med citronskal och citronmeliss.

Scroll to Top