Banankaka (glutenfri)

Du behöver 2 st banan medelstora 1 tsk apelsinskal rivet 1 st ägg 1.5 dl strösocker rörsocker strö eller vanligt strö 0.5 dl matfett flytande...

Du behöver

  • 2 st banan medelstora
  • 1 tsk apelsinskal rivet
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl strösocker rörsocker strö eller vanligt strö
  • 0.5 dl matfett flytande
  • 0.5 dl gräddfil eller filmjölk naturell
  • 2 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 0.5 dl pofiber
  • 1.5 tsk bakpulver

Till formen:

matfett
pofiber

Garnera med:

25 g blockchoklad 70%

Ugn: 175º

En kaka

Gör så här

1
Smörj en hålform väl med matfett. Använd pofiber i stället för ströbröd. Mosa bananerna och riv apelsinskalet.

2
Vispa ägg och socker. Rör i matfett, gräddfil alt filmjölk, bananmos och apelsinskal.

3
Blanda mjölmix, pofiber och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Häll ner smeten i formen och grädda på andra falsen nedifrån i ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Kan frysas.

4
Smält blockchoklad på svag värme och ringla ovanpå kakan vid servring.

Scroll to Top