Du behöver
- 2 st banan medelstora
- 1 tsk apelsinskal rivet
- 1 st ägg
- 1.5 dl strösocker rörsocker strö eller vanligt strö
- 0.5 dl matfett flytande
- 0.5 dl gräddfil eller filmjölk naturell
- 2 dl glutenfri mjölmix (Finax)
- 0.5 dl pofiber
- 1.5 tsk bakpulver
Till formen:
matfett
pofiber
Garnera med:
25 g blockchoklad 70%
Ugn: 175º
En kaka
Gör så här
1
Smörj en hålform väl med matfett. Använd pofiber i stället för ströbröd. Mosa bananerna och riv apelsinskalet.
2
Vispa ägg och socker. Rör i matfett, gräddfil alt filmjölk, bananmos och apelsinskal.
3
Blanda mjölmix, pofiber och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Häll ner smeten i formen och grädda på andra falsen nedifrån i ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Kan frysas.
4
Smält blockchoklad på svag värme och ringla ovanpå kakan vid servring.