Kycklinggratäng med frasigt täcke

Du behöver 4 st kycklingfiléer 2 msk smör 0.5 st purjolök salt och peppar 2 st grillade inlagda paprikor Topping: 2 st ägg 2 msk...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 0.5 st purjolök
  • salt och peppar
  • 2 st grillade inlagda paprikor

Topping:

2 st ägg
2 msk dijonsenap
0.5 dl majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
0.25 krm kajennpeppar
2 skiva formfranska
2 dl parmesanost riven
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

blandad sallad

Ugn: 250º

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar och bryn dem i en stekpanna med smör. Tillsätt skivad purjolök i slutet av bryningen. Salta och peppra. Lägg över i en smord ugnssäker form.

2
Låt paprikorna rinna av och dela dem i strimlor. Fördela dem över kycklingen.

3
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulorna med senap och majonnäs i en skål. Rör i lätt crème fraiche. Salta och krydda med peppar och kajennpeppar.

4
Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum i en annan skål. Vänd ner äggvitorna i smeten. Bred smeten över kycklingen.

5
Smula sönder brödet eller mixa det och blanda med ost och riven vitlök. Strö blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Servera gratängen med en blandad sallad.

Scroll to Top