Du behöver
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 krm ättiksprit 12%
- 0.5 tsk vaniljsocker
Garnera med:
1 pkt mango
0.5 dl solroskärnor rostade och hackade
2 dl vispgrädde
Garnera med:
mango och hallon
Ugn: 100º
Gör så här
1
Vispa äggvitorna, halva sockermängden och ättikan till ett fast skum.
2
Strila försiktigt i resten av sockret tillsammans med vaniljsockret och vispa ytterligare i några minuter.
3
Täck en plåt med bakplåtspapper och markera en rundel med som är 24 cm i diameter. Bred ut marängmassan i ett jämnt lager men lämna en centimeter runt om till markeringen.
4
Grädda mitt i ugnen i 1 1/2 timme. Låt svalna något innan du stjälper upp marängen på serveringsfat och tar bort pappret.
5
Vispa grädden och vänd ner mango/hallon och solroskärnorna.