Frasig marängbotten med fruktgrädde (glutenfritt)

Du behöver 3 st äggvitor 2 dl strösocker 1 krm ättiksprit 12% 0.5 tsk vaniljsocker Garnera med: 1 pkt mango 0.5 dl solroskärnor rostade och...

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Garnera med:

1 pkt mango
0.5 dl solroskärnor rostade och hackade
2 dl vispgrädde

Garnera med:

mango och hallon

Ugn: 100º

Gör så här

1
Vispa äggvitorna, halva sockermängden och ättikan till ett fast skum.

2
Strila försiktigt i resten av sockret tillsammans med vaniljsockret och vispa ytterligare i några minuter.

3
Täck en plåt med bakplåtspapper och markera en rundel med som är 24 cm i diameter. Bred ut marängmassan i ett jämnt lager men lämna en centimeter runt om till markeringen.

4
Grädda mitt i ugnen i 1 1/2 timme. Låt svalna något innan du stjälper upp marängen på serveringsfat och tar bort pappret.

5
Vispa grädden och vänd ner mango/hallon och solroskärnorna.

Scroll to Top