Medelhavspizza

Du behöver Pizzadeg: 25 g jäst 2 dl vatten 1 msk olivolja 2 krm salt vetemjöl ca 5 dl Fyllning: 2 dl tomatsås 3 st...

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
2 dl vatten
1 msk olivolja
2 krm salt
vetemjöl ca 5 dl

Fyllning:

2 dl tomatsås
3 st ölkorvar eller salami
2 st tomater
10 st champinjoner
1 st rödlök
0.5 kruka färsk oregano
125 g mozzarella

Ugn: 250º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37º, och rör tills jästen lösts upp. Häll i olja, salt och det mesta av mjölet, och arbeta ihop till en smidig deg.

2
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp och dela i fyra bitar. Kavla ut till pizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3
Bred på tomatsås. Skiva korv, tomater, champinjoner och rödlök, och fördela över pizzan.

4
Strö över oregano och riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Grädda i ca 10 minuter.

Scroll to Top