Köttfärssoppa med rotfrukter

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st morot 1 st potatis 1 bitar rotselleri 100 g älgfärs eller nötfärs 2 tsk matfett 5 dl...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st potatis
  • 1 bitar rotselleri
  • 100 g älgfärs eller nötfärs
  • 2 tsk matfett
  • 5 dl köttbuljong eller tärning
  • 2 dl passerade tomater
  • 0.5 tsk basilika
  • salt svartpeppar

Servera med:

färska örter t ex mejram
bröd

Gör så här

1
Skala och grovriv lök, morot, potatis och rotselleri. Fräs färs och lök i en gryta med matfett. Rör ner morot, potatis och rotselleri. Häll på buljong, passerade tomater och koka upp.

2
Krydda med smulad basilika, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Garnera med t ex mejram och servera med bröd.

Scroll to Top