Kycklingnuggets med dippsås

Du behöver 2 st kycklingfil 1 st ägg 2 msk majsstärkelse 0.5 st lime rivet skal och pressad saft 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar...

Du behöver

  • 2 st kycklingfil
  • 1 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 st lime rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl ströbröd japanskt ströbröd
  • 3 msk rapsolja

Dippsås:

1 dl lätt crème fraiche
1 tsk curry
1 msk sweet chilisås
salt peppar

Servera med:

sallad
kokt ris gärna jasminris

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i 2–3 cm stora bitar. Blanda ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar i en bunke.

2
Doppa kycklingbitarna i smeten och sedan i ströbröd. Lägg dem på ett smörpapper.

3
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om på medelvärme i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

4
Dippsås: Blanda crème fraiche, curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen och servera med dippsås, sallad och kokt jasminris.

Scroll to Top