Du behöver
- 2 st kycklingfil
- 1 st ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 0.5 st lime rivet skal och pressad saft
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl ströbröd japanskt ströbröd
- 3 msk rapsolja
Dippsås:
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk curry
1 msk sweet chilisås
salt peppar
Servera med:
sallad
kokt ris gärna jasminris
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i 2–3 cm stora bitar. Blanda ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar i en bunke.
2
Doppa kycklingbitarna i smeten och sedan i ströbröd. Lägg dem på ett smörpapper.
3
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om på medelvärme i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4
Dippsås: Blanda crème fraiche, curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen och servera med dippsås, sallad och kokt jasminris.