Du behöver
- 4 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 dl solroskärnor
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 0.5 dl pofiber
- 0.5 dl ljus sirap
- 0.5 dl linfrö krossade
- 8 dl glutenfri mjölmix
Ugn: 200º
1 bröd
Gör så här
1
Värm vatten och olja till 37º. Smörj en avlång form som rymmer 1 1/2 l. Täck ev botten med bakplåtspapper. Hacka solroskärnorna grovt.
2
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen har lösts upp. Häll på resten av degspadet. Rör i salt och pofiber och låt stå i ca 5 minuter.
3
Tillsätt sirap, linfrö, solroskärnor och arbeta in ca 7 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen lätt och smidig. Pudra över 1 msk mjölmix och låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
4
Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda brödet på andra falsen nerifrån i 35–40 minuter. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.