Formbröd (glutenfritt)

Du behöver 4 dl vatten 2 msk rapsolja 1 dl solroskärnor 25 g jäst 1 tsk salt 0.5 dl pofiber 0.5 dl ljus sirap 0.5...

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl pofiber
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl linfrö krossade
  • 8 dl glutenfri mjölmix

Ugn: 200º

1 bröd

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37º. Smörj en avlång form som rymmer 1 1/2 l. Täck ev botten med bakplåtspapper. Hacka solroskärnorna grovt.

2
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen har lösts upp. Häll på resten av degspadet. Rör i salt och pofiber och låt stå i ca 5 minuter.

3
Tillsätt sirap, linfrö, solroskärnor och arbeta in ca 7 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen lätt och smidig. Pudra över 1 msk mjölmix och låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

4
Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda brödet på andra falsen nerifrån i 35–40 minuter. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.

Scroll to Top