Frukostbröd

Du behöver 50 g jäst 7 dl vatten 2 dl farinsocker 2 tsk salt 2 st ägg 20 dl rågsikt Ugn: 200° Gör så här...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 2 dl farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 20 dl rågsikt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt ljummet vatten, 37°, och rör tills jästen lösts upp. Häll i farinsocker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Forma 4 knubbiga bröd och lägg ett i varje hörn i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda bröden i 30 minuter.

Scroll to Top