Du behöver
- 25 g jäst
- 4 dl mjölk
- 25 g smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 0.5 dl brödsirap
- 250 g kesella lätt
- 3 dl grahamsmjöl
- 11.5 dl vetemjöl
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2
Ta upp degen och platta ut den till en kaka som är lika stor som långpannan. Lägg degen i långpannan med ett bakplåtspapper i botten. Skåra degen i rutor med kniv och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda i 20 minuter. Låt svalna och bryt i rutor.