Grahamsrutor

Du behöver 25 g jäst 4 dl mjölk 25 g smör eller margarin 1 tsk salt 0.5 dl brödsirap 250 g kesella lätt 3 dl...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl brödsirap
  • 250 g kesella lätt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2
Ta upp degen och platta ut den till en kaka som är lika stor som långpannan. Lägg degen i långpannan med ett bakplåtspapper i botten. Skåra degen i rutor med kniv och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda i 20 minuter. Låt svalna och bryt i rutor.

Scroll to Top