Tandoorikotlett

Du behöver 4 st kronkotletter ca 2 1/2 cm tjocka salt Marinad: 2 dl matyoghurt 1 tsk ingefära riven 2 st vitlöksklyftor 1 tsk garam...

Du behöver

  • 4 st kronkotletter ca 2 1/2 cm tjocka
  • salt

Marinad:

2 dl matyoghurt
1 tsk ingefära riven
2 st vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
0.5 tsk gurkmeja
1 msk tandoorikrydda
2 msk pressad citronsaft
1 msk rapsolja

Servera med:

kardemummaris
haricots verts kokta
mangochutney

Ugn: 225°

Gör så här

1
Torka av kotletterna och snitta fettkanten med en kniv. Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form. Salta.

2
Marinad: Blanda matyoghurt, ingefära, riven vitlök, garam masala, gurkmeja och tandoori kryddmix i en skål. Tillsätt pressad citronsaft och rapsolja. Bred marinaden över köttet och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.

3
Servera med kokt basmatiris som fått koka med 1 krm stött kardemumma eller 4 kardemummakapslar, kokta haricots verts och mangochutney.

Scroll to Top