Kyckling i sötsur sås

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt och peppar 1 msk rapsolja 1 st ananas ca 400 g 2 tsk majsstärkelse 2 tsk sweet chilisås 2...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st ananas ca 400 g
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 2 tsk kycklingfond
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 st purjolök dm
  • salt och peppar

Servera med:

cashewnötter
jasminris kokt
sallad

Gör så här

1
Strimla filéerna och stek dem i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter.

2
Sila av juicen från ananasen och blanda den med majsstärkelse, sweet chilisås och fond. Rör ner i stekpannan och låt sjuda 3 minuter.

3
Kärna ur och skiva paprikorna. Skiva purjolöken och skär ananasskivorna i bitar. Tillsätt grönsaker och ananas till såsen och smaka av med salt och peppar. Strö över cashewnötter. Servera med kokt jasminris och sallad.

Scroll to Top