Semifreddo med Marianne

Du behöver 3 dl vispgrädde 3 st ägg delade i gulor och vitor 1.75 dl socker 100 g mjölkchoklad med crisp 10 st Mariannekarameller Gör...

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1.75 dl socker
  • 100 g mjölkchoklad med crisp
  • 10 st Mariannekarameller

Gör så här

1

Vispa grädden. Vispa äggulorna med 1/2 dl av sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt resten av sockret under vispning.

2

Vispa grädden. Vispa äggulorna med 1/2 dl av sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt resten av sockret under vispning.

3

Hacka chokladen och rör ner i äggulesmeten. Vänd i grädden och till sist äggvitorna.

4

Häll smeten i en form och strö över grovt hackade karameller. Frys in i minst 5 timmar. Ta ut och servera semifreddon halvfrusen.

Scroll to Top