Du behöver
- 150 g lövbiff
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl krossade tomater
- 2 st potatis
- 1 st röd paprika
- salt och peppar
Servera med:
gräddfil
bröd
Gör så här
1
Skär köttet i breda strimlor och bryn i en gryta med smör. Skala och skiva löken, och lägg ner tillsammans med pressad vitlök och paprikapulver.
2
Tillsätt vatten, buljong och tomater, och koka upp.
3
Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i grytan och låt koka i 5 minuter.
4
Dela paprikan i bitar och tillsätt soppan. Koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil och en skiva bröd.