Indonesisk gryta

Du behöver 300 g skinkschnitzel 1 st gul lök 100 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 st ingefära tumstor bit...

Du behöver

  • 300 g skinkschnitzel
  • 1 st gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 st ingefära tumstor bit
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • salt och peppar

Servera med:

ris

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken och dela svampen i kvartar. Fräs köttet i en stekpanna med smör.

2
Ta upp köttet och stek lök och svamp i stekpannan. Lägg över i en gryta tillsammans med köttet och tillsätt vatten, riven ingefära och fond. Koka i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg i grytan tillsammans med nötter och grädde. Koka upp och red av med redning.

4
Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Scroll to Top