Potatis- och jordärtskockssopa

Du behöver 6 st mandelpotatis ca 400 g 4 st jordärtskockor ca 200 g 1 st schalottenlök 8 dl vatten 3 msk kycklingfond 2 dl...

Du behöver

  • 6 st mandelpotatis ca 400 g
  • 4 st jordärtskockor ca 200 g
  • 1 st schalottenlök
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk körvel finhackad färsk
  • salt, vitpeppar

Garnera med:

körvel färsk

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och skär potatis och jordärtskockor i tunna skivor. Skala och skiva löken.

2
Koka upp vatten och fond. Tillsätt potatis, jordärtskockor och lök, och låt koka under lock tills de är mjuka, ca 20 minuter.

3
Tillsätt mjölk och körvel. Mixa soppan skummig med en mixerstav.

4
Smaka av med salt och peppar. Späd soppan med lite vatten om den känns för tjock och låt den bli het igen. Garnera med körvel och servera med bröd.

Scroll to Top