Fiskgryta med röd curry och kokosmjölk

Du behöver 0.5 st fänkål 0.5 st purjolök 125 g champinjoner 2 tsk matfett 1 tsk currypasta röd 1 msk vetemjöl 1 st burk kokosmjölk...

Du behöver

  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st purjolök
  • 125 g champinjoner
  • 2 tsk matfett
  • 1 tsk currypasta röd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 280 g torskrygg
  • 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
  • salt peppar

Servera med:

jasminris kokt
sallad
citronklyftor
citronmeliss

Gör så här

1
Ansa, skölj och skiva fänkål och purjolök. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett.

2
Tillsätt currypasta och rör om. Rör ner mjöl och späd med kokosmjölken under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Strö över räkorna och smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris, sallad, citronklyftor och citronmeliss.

Scroll to Top