Du behöver
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st purjolök
- 125 g champinjoner
- 2 tsk matfett
- 1 tsk currypasta röd
- 1 msk vetemjöl
- 1 st burk kokosmjölk
- 280 g torskrygg
- 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
- salt peppar
Servera med:
jasminris kokt
sallad
citronklyftor
citronmeliss
Gör så här
1
Ansa, skölj och skiva fänkål och purjolök. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett.
2
Tillsätt currypasta och rör om. Rör ner mjöl och späd med kokosmjölken under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.
3
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Strö över räkorna och smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris, sallad, citronklyftor och citronmeliss.