Du behöver
- 10 cm purjolök
- 250 g broccoli
- 1 st potatis
- 1 msk olja
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Toast:
1 dl riven ost
3 msk örter basilika
2 skiva fullkornsbröd
Ugn: 250°
Gör så här
1
Skölj och skiva purjolöken. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja.
2
Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Toast: Blanda ost och örter och fördela på bröden. Gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Servera till soppan.