Laxpiroger

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 1 st ägg 2 msk vatten 1 krm salt Fyllning: 1 st gul lök 1...

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
80 g babyspenat
3 st hårdkokta ägg
100 g färskrökt lax
1 dl crème fraîche
1.5 msk senap
salt och peppar

Pensling:

ägg
sesamfrön svarta och vita

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i stekpanna med smör. Vänd ner spenaten.

3
Skala och hacka äggen och hacka laxen. Blanda lök, ägg, lax, crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

4
Kavla ut degen med hjälp av resten av mjölet och skär ut rutor som är 10×10 cm. Lägg en klick fyllning på varje ruta och pensla kanten med uppvispat ägg.

5
Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna med en gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strö på sesamfrö och grädda i 15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top