Pizza med salami

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 2 msk olivolja 7.5 dl vetemjöl Fyllning: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 7.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och peppar
2 dl riven ost
80 g salami
1 st rödlök
1 st paprika gul
1 dl svarta oliver
röda mangoldskott

Ugn: 250°

1 pizza

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37° och rör tills jästen lösts upp. Blanda i olja och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater, tomatpuré och oregano och koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är lika stor som plåten.

4
Täck plåten med ett bakplåtspapper och lägg på degen. Bred på tomatsås och strö på ost. Skala och skiva löken och lägg på tillsammans med strimlad paprika. Baka pizzan i ca 20 minuter. Lägg på salami, oliver och mangoldskott.

Scroll to Top