Mangotårta med jordgubbar

Du behöver 150 g digestivekex 100 g smör eller margarin 2 msk socker 3 st gelatinblad 400 g mango fryst, tinad 0.5 dl socker 3...

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 3 st gelatinblad
  • 400 g mango fryst, tinad
  • 0.5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 0.5 dl gräddfil

Garnera med:

jordgubbar
mango

Ugn: 175°

Gör så här

1
Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulor och socker.

2
Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar botten. Grädda i 5 minuter.

3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon och socker till en puré.

4
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med 1/2 dl av mangopurén i en kastrull. Rör i resten av mangon.

5
Vispa grädden. Vispa i färskost och gräddfil och vänd ner mangopurén. Häll i formen och låt stå kallt i minst 3 timmar. Garnera med jordgubbar och mangoklyftor.

Scroll to Top