Du behöver
- 150 g digestivekex
- 100 g smör eller margarin
- 2 msk socker
- 3 st gelatinblad
- 400 g mango fryst, tinad
- 0.5 dl socker
- 3 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 0.5 dl gräddfil
Garnera med:
jordgubbar
mango
Ugn: 175°
Gör så här
1
Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulor och socker.
2
Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar botten. Grädda i 5 minuter.
3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon och socker till en puré.
4
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med 1/2 dl av mangopurén i en kastrull. Rör i resten av mangon.
5
Vispa grädden. Vispa i färskost och gräddfil och vänd ner mangopurén. Häll i formen och låt stå kallt i minst 3 timmar. Garnera med jordgubbar och mangoklyftor.