Köttfärsbiffar med potatismos och syrade morötter

Du behöver 2 msk havregryn 0.5 dl mjölk 0.5 st ägg 0.5 msk kalvfond 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 0.5 msk lökpulver 250 g...

Du behöver

  • 2 msk havregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk lökpulver
  • 250 g blandfärs

Syrade morötter:

3 st morötter
1 st schalottenlök
0.25 dl ättiksprit 12 %
0.5 dl strösocker
0.75 dl vatten
0.5 tsk kaffir limeblad finns i välsorterade livsmedelsbutiker kan bytas ut mot rivet lime- eller citronskal
0.5 tsk körvel eller mejram
0.25 krm svartpeppar krossad

Servera med:

potatismos

Gör så här

1
Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg, kalvfond, salt, peppar, lökpulver och färs. Arbeta ihop till en smidig färs.

2
Forma färssmeten till 6 biffar och stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Tillsätt 1/2 dl vatten och bräsera under lock i ca 2 minuter.

3
Syrade morötter: Skala och skiva morötterna. Skala och skiva löken. Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Tillsätt limeblad, körvel och svartpeppar. Lägg ner morötter och schalottenlök. Låt stå svalt i minst 30 minuter. Förvara i glasburk med lock i kylen. Servera biffarna med sky, potatismos och syltade morötter.

Scroll to Top