Påsktårta med nötmaräng och choklad

Den finaste påsktårtan gör du själv! Den är i tre lager nötmarängbottnar, med choklad- och hasselnötsgrädde emellan och garnerad med hackad choklad, marsipanägg och de sötaste marsipankycklingar.

Du behöver

  • 2 dl hasselnötskärnor rostade
  • 2.5 dl råsocker av rörsocker
  • 4 st äggvitor

Fyllning:

5 dl vispgrädde
0.5 dl hasselnötskärnor rostade
100 g mörk choklad
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

100 g mörk choklad
florsocker

Marsipankycklingar:

150 g marsipan
hushållsfärg gul och röd
strössel till ögon

Ugn: 150°

8-10 bitar

Gör så här

1
Bottnar: Rita tre cirklar, på plåtar med bakplåtspapper, som är ca 22 cm i diameter. Smörj och mjöla inuti cirklarna. Mal hasselnötterna på mandelkvarn och blanda med sockret.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen. Bred ut smeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter med luckan lite på glänt. Låt bottnarna svalna på bakgaller.

3
Vispa grädden fluffig. Hacka nötter och mörk choklad och blanda ner i grädden. Smaksätt med vaniljsocker. Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred på ca 1/3 av fyllningen. Täck med en marängbotten bred på yt-terligare ett lager fyllning. Avsluta med en botten och bred fyllning på och runt om tårtan.

4
Garnering: Hacka chokladen och strö över hela tårtan. Sikta över florsocker genom ett mönstrat tårtpapper. Färga 100 g marsipan med några droppar gul hushållsfärg och forma till kycklingar. Färga 100 g marsipan med gul och röd hushållsfärg och forma till orange näbbar och orange ägg. Tycker du att det är svår att göra marsipankycklingar, finns det att köpa färdiga.

Scroll to Top