Choklad- och havrebar med nötter och bär

Du behöver ca 14 bitar: 150 g blandade nötter och bär 125 g smör 1.5 dl råströsocker 0.5 dl ljus sirap 5.5 dl musli med...

Du behöver

ca 14 bitar:

150 g blandade nötter och bär
125 g smör
1.5 dl råströsocker
0.5 dl ljus sirap
5.5 dl musli med dinkel
150 g ljus choklad
1 tsk smör

Ugn: 175°

ca 14 bitar

Gör så här

1
Hacka nöt- och bärmixen. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker och sirap och koka tills det bildas en tjock kolasmet, ca 10 minuter. Ta grytan från plattan och rör ner müsli och nöt- och bärmixen.

2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är ca 17×20 cm. Bred ut kolasmeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

3
Hacka den ljusa chokladen och smält den i en skål i mikron tillsammans med smöret i 1 1/2– 2 minuter, eller över ett hett vattenbad. Rör om tills chokladen är slät. Ringla chokladen över kakan och låt stelna. Skär kakan i 14 avlånga bitar. Förvara i en burk med lock.

Scroll to Top