Du behöver
- 100 g mjölkchoklad
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl farinsocker mjukt
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl porter
Fyllning:
100 g mjölkchoklad
Garnera med:
50 g vit choklad
Servera med:
porter
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, chokladblandningen och porter i ägg- och sockerblandningen.
2
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant som är ca 24 cm. Häll smeten i formen. Hacka mjölkchokladen och strö över smeten.
3
Grädda i nedre delen av ugnen i 15–17 minuter. Banka formen i köksbänken, då blir kakan perfekt kladdig i mitten. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
4
Smält vit choklad i en skål i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Servera gärna med ett glas porter– en ny smakupplevelse utlovas!