Kladdkaka med porter

Du behöver 100 g mjölkchoklad 50 g smör 2 st ägg 1.5 dl farinsocker mjukt 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.5 dl porter Fyllning:...

Du behöver

  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl farinsocker mjukt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl porter

Fyllning:

100 g mjölkchoklad

Garnera med:

50 g vit choklad

Servera med:

porter

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, chokladblandningen och porter i ägg- och sockerblandningen.

2
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant som är ca 24 cm. Häll smeten i formen. Hacka mjölkchokladen och strö över smeten.

3
Grädda i nedre delen av ugnen i 15–17 minuter. Banka formen i köksbänken, då blir kakan perfekt kladdig i mitten. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

4
Smält vit choklad i en skål i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Servera gärna med ett glas porter– en ny smakupplevelse utlovas!

Scroll to Top