Du behöver
- 3 st äggvitor
- 2 dl socker
- 1 tsk kakao
Fyllning:
0.75 dl vispgrädde
75 g mörk choklad
1 msk smör
Ugn: 100°
30 färdiga maränger
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll och spritsa ut 60 små maränger på plåtar med bakplåtspapper.
2
Sikta över kakao. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, tills marängerna är torra och lätta. Låt dem gärna stå kvar och kallna i avstängd ugn.
3
Fyllning: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Rör i smöret. Låt fyllningen stå i rumstemperatur 1 timme för att stelna till.
4
Lägg ihop marängerna två och två med chokladfyllning emellan.