Petits choux med banangrädde (glutenfritt)

Du behöver 0.75 dl flytande fett 2 dl vatten 1 2/3 dl glutenfri mjölmix Finax 2 st ägg Fyllning: 2 st banan mogna 1 dl...

Du behöver

  • 0.75 dl flytande fett
  • 2 dl vatten
  • 1 2/3 dl glutenfri mjölmix Finax
  • 2 st ägg

Fyllning:

2 st banan mogna
1 dl vispgrädde

Ugn: 225º/175º

Gör så här

1
1. Blanda matfett och vatten i en kastrull. Koka upp. Tillsätt mjölmix under kraftig omrörning tills smeten släpper från botten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
2. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten i matskedstora klickar. Grädda mitt i ugnen på 225º i femton minuter. Sänk värmen till 175º och grädda i tjugo minuter. Stäng av värmen och låt plåten vara kvar i ugnen i ca 45 minuter.

3
Fyllning: Vispa grädden. Mosa bananerna och blanda dem med grädden. Fyll dem vid servering.

Scroll to Top