Du behöver
- 0.75 dl flytande fett
- 2 dl vatten
- 1 2/3 dl glutenfri mjölmix Finax
- 2 st ägg
Fyllning:
2 st banan mogna
1 dl vispgrädde
Ugn: 225º/175º
Gör så här
1
1. Blanda matfett och vatten i en kastrull. Koka upp. Tillsätt mjölmix under kraftig omrörning tills smeten släpper från botten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
2. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten i matskedstora klickar. Grädda mitt i ugnen på 225º i femton minuter. Sänk värmen till 175º och grädda i tjugo minuter. Stäng av värmen och låt plåten vara kvar i ugnen i ca 45 minuter.
3
Fyllning: Vispa grädden. Mosa bananerna och blanda dem med grädden. Fyll dem vid servering.