Räklandgång med ägg och majonnäs

Du behöver 4 skiva landgångsbröd smör 50 g rucolasallad 50 g ärtskott 4 st ägg kokta 2 st avokado 300 g skalade räkor ca 750...

Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd
  • smör
  • 50 g rucolasallad
  • 50 g ärtskott
  • 4 st ägg kokta
  • 2 st avokado
  • 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt
  • 4 st plommontomater små
  • 4 st blekselleristjälk
  • 4 st citronklyftor
  • dill

Majonnäs:

2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 st äggula
1.5 dl majsolja
salt och peppar socker efter smak

Gör så här

1
Kantskär bröden och bred smör på dem. Fördela rucolasallad och ärtskott på brödskivorna.

2
Skala och skiva äggen. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skiva avokadon. Fördela ägg och avokado i grupper på landgångarna. Toppa med räkor, delade tomater, blekselleri, citronklyftor och dill.

3
Majonnäs: Vispa samman senap, vinäger och äggula i en skål. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en tunn, jämn stråle och vispa till en majonnäs. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Servera till landgången.

Scroll to Top