Du behöver
- 4 skiva landgångsbröd
- smör
- 50 g rucolasallad
- 50 g ärtskott
- 4 st ägg kokta
- 2 st avokado
- 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt
- 4 st plommontomater små
- 4 st blekselleristjälk
- 4 st citronklyftor
- dill
Majonnäs:
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 st äggula
1.5 dl majsolja
salt och peppar socker efter smak
Gör så här
1
Kantskär bröden och bred smör på dem. Fördela rucolasallad och ärtskott på brödskivorna.
2
Skala och skiva äggen. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skiva avokadon. Fördela ägg och avokado i grupper på landgångarna. Toppa med räkor, delade tomater, blekselleri, citronklyftor och dill.
3
Majonnäs: Vispa samman senap, vinäger och äggula i en skål. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en tunn, jämn stråle och vispa till en majonnäs. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Servera till landgången.