Dillkött av kyckling

Dillkött är en uppskattad klassiker som oftast lagas på kalvkött. Här använder vi i stället kyckling för en betydligt kortare tillagningstid. Det blir riktigt gott!

4 portioner

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 ½ tsk salt
  • 600 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 3 morötter

Sås:

1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl vispgrädde
1 msk ättikssprit 12 %
1 tsk socker
salt, peppar
1 ½ dl hackad dill

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Koka upp vatten, fond, lagerblad, pepparkorn och salt i en stor gryta. Putsa kycklingen och dela den i bitar. Lägg ner kycklingen i grytan och koka i 5 minuter.
2
Skala och dela morötterna i grova bitar. Lägg ner i grytan och koka i 10 minuter. Ta upp kyckling och morötter med hålslev och spara buljongen.
3
Sås: Smält smör i en kastrull. Strö i mjöl och rör om. Späd med buljong från kycklingkoket. Koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och koka ett par minuter.
4
Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Lägg i kyckling och morötter och låt allt bli varmt. Rör sist i dillen. Servera med kokt potatis.
Scroll to Top