Biff med lök och klyftpotatis

Du behöver 2 st ryggbiff 0.5 tsk salt 0.5 krm svartpeppar 2 tsk matfett Lök: 2 st gula lökar 2 tsk matfett 0.5 dl vatten...

Du behöver

  • 2 st ryggbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 tsk matfett

Lök:

2 st gula lökar
2 tsk matfett
0.5 dl vatten
1 tsk kalvfond

Servera med:

klyftpotatis
haricots verts

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper och låt det rumstempereras i minst 30 minuter.

2
Salta och peppra köttet. Stek det ca 3 minuter per sida i en stekpanna med ljusbrunt matfett.

3
Skala och skiva löken. Stek den i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter. Rör om under tiden.

4
Tillsätt vatten och fond, och låt det dunsta bort. Servera löken till biffarna med klyftpotatis och kokta haricots verts.

Scroll to Top