Du behöver
- 2 dl mjölk
- 1 msk flytande fett
- 25 g jäst
- 1 msk pofiber pofiber binder vätska och tillför fibrer till degen
- 0.5 dl kesella
- 1 msk rörsocker strö
- 7 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå mix
Fyllning:
250 g vatten späda rabarberstjälkar +
1.5 msk rörsocker strö
0.5 dl solroskärnor
1 dl kesella
Ugn: 250º
Gör så här
1
Värm mjölk och matfett till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt pofiber och rör ut jästen med degspadet. Låt stå i 10 minuter.
2
Tillsätt kesella, socker och mjölmix och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Fyllning: Skär rabarbern i 1 1/2 cm stora bitar. Koka upp rabarbern i lite vatten, låt svalna. Det ska bli ca 2 dl rabarber. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och låt svalna. Blanda rabarber, socker, solroskärnor och kesella.
4
Arbeta ihop degen. Skrapa ned degen på ett mjölmixat bakbord. Rulla ut degen till en längd och dela den 14 bitar. Forma bitarna till rundlar som är ca 9 cm. Lägg en dessertsked fyllning på varje rundel, vik upp ändarna och tryck samman degen så att den bildar en kam på mitten. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler. Kan frysas.