Rödbetsbiffar med fetaostsås

Du behöver 3 st rödbetor 2 st potatis 1 st palsternacka 1 st schalottenlök 1 st förpackning kikärter 190 g, kokta 0.5 dl ströbröd 1...

Du behöver

  • 3 st rödbetor
  • 2 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st förpackning kikärter 190 g, kokta
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • örtsalt svartpeppar
  • ströbröd
  • 3 msk olivolja

Fetaostsås:

1 dl crème fraîche
200 g fetaost
1 msk akaciahonung
1 tsk färsk timjan
2 msk vallmofrö
salt peppar
Chili explosion Santa Maria

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan.

2
Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman. Smaksätt med vinäger, örtsalt och svartpeppar.

3
Forma 8 biffar, ca 1 1/2 cm tjocka, och vänd i ströbröd. Lägg upp på smörpapper. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med olivolja, ca 4 minuter per sida.

4
Mixa samman crème fraiche, fetaost, honung, timjan och vallmofrön i en skål med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion.

Scroll to Top