Du behöver
- 750 g färskpotatis
- 4 st morötter
- 250 g grön sparris
- 4 st salladslökar
- 50 g smör
- 1 dl grönsaksbuljong eller fond
- 2 msk dill grovhackad
- 1 msk rosmarin färsk hackad
- 0.5 dl riven pepparrot
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Skrapa eller borsta potatisen ren. Skrapa morötterna och skär dem i bitar. Ansa sparrisen och skär i bitar. Skär salladslöken i skivor.
2
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Låt morötterna koka med potatisen de sista 2–3 minuterna. Häll av vattnet och dela potatisen.
3
Koka sparrisen separat i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet. Blanda potatis, morötter, sparris och salladslök i en stor skål.
4
Smält smöret och blanda i buljong, dill, rosmarin, pepparrot, salt och peppar. Slå smöret över potatis och grönsaker.