Dillknäcke

Du behöver 50 g jäst 2 dl vatten 33 cl öl 1 flaska 7 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 2 tsk salt 1 msk...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 33 cl öl 1 flaska
  • 7 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk dillfrö

Ugn: 225º

150 bitar

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vatten och öl till 37º och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt rågmjöl, vetemjöl, salt och dillfrön krossade i en mortel. Arbeta degen väl, den ska vara ganska lös.

3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Dela i 12 delar och kavla ut till avlånga bitar. Krusa med kruskavel och sporra ut sneda bitar.

4
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa i 20 minuter. Grädda i ca 8 minuter. Passa noga.

Scroll to Top