Du behöver
- 50 g jäst
- 2 dl vatten
- 33 cl öl 1 flaska
- 7 dl grovt rågmjöl
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1 msk dillfrö
Ugn: 225º
150 bitar
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm vatten och öl till 37º och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt rågmjöl, vetemjöl, salt och dillfrön krossade i en mortel. Arbeta degen väl, den ska vara ganska lös.
3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Dela i 12 delar och kavla ut till avlånga bitar. Krusa med kruskavel och sporra ut sneda bitar.
4
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa i 20 minuter. Grädda i ca 8 minuter. Passa noga.