Primörpaj

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 2 st färska lökar 1 msk smör eller margarin 70 g...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten

Fyllning:

2 st färska lökar
1 msk smör eller margarin
70 g babyspenat
1 st vitlöksklyfta
6 st morötter sommar
1 dl prästost riven
250 g keso
1 dl vispgrädde
3 st ägg
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla och tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Tvätta löken, dela och skiva den tunt. Fräs i smör tills den börjar mjukna. Rör i spenat och hackad vitlök.

4
Tvätta och skala eventuellt morötterna. Dela dem på längden och koka dem nästan mjuka. Låt rinna av.

5
Lägg spenatfräset i pajformen och strö över ost. Lägg på morötterna. Vispa ihop keso, grädde, ägg, salt och peppar, och häll i formen.

6
Grädda i 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

Scroll to Top