Aprikosbullar

Du behöver 8.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 150 g smör mjukt 25 g jäst för söta degar 3 dl kall mjölk 1 st ägg...

Du behöver

  • 8.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 150 g smör mjukt
  • 25 g jäst för söta degar
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 st ägg

Fyllning:

75 g aprikoser mjuka torkade
100 g russin stora ljusa
50 g smör
0.75 dl kokosflingor
1 dl råströsocker flor

Glasyr:

3 dl florsocker
2 tsk citron pressad saft
1 msk hallonsaft
strössel blandat

Ugn: 225º

ca 25 bullar

Gör så här

1
Mät upp vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

2
Mixa samman aprikoser, russin, smör, kokos och socker till fyllningen.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.

4
Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma dem till en knut. Fäst ändarna undertill.

5
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.

6
Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg så blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

7
Rör ihop florsocker, citronsaft och hallonsaft till glasyren, och glasera bullarna. Strö över strössel och låt glasyren stelna.

Scroll to Top