Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st ägg
Pensla med:
1 st ägg
Garnera med:
pärlsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda smör, strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och ägg i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Kör till en smidig deg.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i sex delar. Forma till rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna något.
3
Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
4
Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt kakorna kallna på bakgaller.