Mazarinpaj

Du behöver Mördeg: 4 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 200 g smör 1 st äggula Fyllning: 75 g smör mjukt 2 dl strösocker 2 st...

Du behöver

Mördeg:

4 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
200 g smör
1 st äggula

Fyllning:

75 g smör mjukt
2 dl strösocker
2 st ägg
2 st potatis kokta kalla och rivna
1 dl sötmandel malen
3 st bittermandel malna eller 3 droppar bittermandelarom
0.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl florsocker
2.5 msk pressad citronsaft

Garnera med:

lavendelblommor ev

Ugn: 175º

8-10 bitar

Gör så här

1
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen i skålen till matberedaren med kniven monterad.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 10×30 cm.

3
Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt potatis, mandel och mjölet blandat med bakpulver.

4
Fyll formen med smeten upp till ca 2/3. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Låt pajen kallna på bakgaller.

5
Blanda florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred över mazarinpajen när den har kallnat. Garnera ev med lavendelblommor.

Scroll to Top