Du behöver
- 150 g valnötskärnor
- 1.5 dl florsocker
- 1 msk majsstärkelse
- 2 st äggvitor
- 1 krm salt
- 0.75 dl strösocker
- 1.5 msk mandellikör
Gör så här
1
Lägg valnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandeln är finhackad.
2
Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt sockret under ständig vispning tills äggvitorna blir ett fast skum.
3
Häll i mandellikören. Vänd ner valnöts- och florsockerblandningen i stora tag med en slickepott.
4
Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått lite färg, ca 15 minuter.
5
Sänk värmen till 100º och låt ugnsluckan stå på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem i tättslutande burk.