Valnötskakor

Du behöver 150 g valnötskärnor 1.5 dl florsocker 1 msk majsstärkelse 2 st äggvitor 1 krm salt 0.75 dl strösocker 1.5 msk mandellikör Gör så...

Du behöver

  • 150 g valnötskärnor
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 st äggvitor
  • 1 krm salt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk mandellikör

Gör så här

1
Lägg valnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandeln är finhackad.

2
Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt sockret under ständig vispning tills äggvitorna blir ett fast skum.

3
Häll i mandellikören. Vänd ner valnöts- och florsockerblandningen i stora tag med en slickepott.

4
Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått lite färg, ca 15 minuter.

5
Sänk värmen till 100º och låt ugnsluckan stå på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem i tättslutande burk.

Scroll to Top