Färskpotatissallad

Du behöver 1 kg färskpotatis 2 st rädisor knippen 2 st salladslökar 50 g rucolasallad Dressing: 1 msk fransk senap 2 msk honung 1 st...

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 st rädisor knippen
  • 2 st salladslökar
  • 50 g rucolasallad

Dressing:

1 msk fransk senap
2 msk honung
1 st vitlöksklyfta
1 dl olja
salt peppar, chili explosion
1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Skrubba och skölj potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den nätt och jämnt är mjuk. Låt den ånga av . Dela potatisarna om de är stora.

2
Skölj och ansa rädisorna och skär dem i tunna skivor. Skiva salladslöken. Skölj och slunga salladen.

3
Dressing: Vispa samman fransk senap, honung, riven vitlök och olja i en stor skål. Salta och krydda med svartpeppar och chili explosion. Vänd ner potatis, rädisor, salladslök och rucola. Strö över persilja.


Kommentar:
Salladen kan med fördel stå en stund innan den serveras, men vänd ner rucola och persilja vid servering.

Scroll to Top