Grillad entrecote med chilibearnaisesmör

Du behöver 6 skiva entrecôte ca 2 cm tjocka salt svartpeppar Chilibearnaisesmör: 200 g smör 0.5 st bearnaisesåspulver eller 1 dl kyld bearnaisesås 1 tsk...

Du behöver

  • 6 skiva entrecôte ca 2 cm tjocka
  • salt svartpeppar

Chilibearnaisesmör:

200 g smör
0.5 st bearnaisesåspulver eller 1 dl kyld bearnaisesås
1 tsk dragon
2 krm chilipeppar
salt och peppar

Gör så här

1
Chilibearnaisesmör: Rumstemperera smöret. Blanda bearnaisesåspul-ver med hett vatten. Rör om och låt svalna. Blanda bearnaisesås och smör med elvispen. Smaksätt med smulad dragon, chilipeppar och ev salt och peppar. Forma smöret till en rulle i smörpapper och förvara i kylen. Skär upp i skivor vid serveringen.

2
Torka av och rumstemperera köttet. Salta och peppra köttet strax innan grillningen. Grilla köttet 2–3 minuter per sida, beroende på hur genomstekt kött man vill ha. Servera med aromsmöret.


Kommentar:
Grilla bakpotatis i centimetertjocka skivor på grillen. Pensla med olja och salta innan grillningen. Det tar ca 5 minuter per sida.

Scroll to Top