Du behöver
- 6 skiva entrecôte ca 2 cm tjocka
- salt svartpeppar
Chilibearnaisesmör:
200 g smör
0.5 st bearnaisesåspulver eller 1 dl kyld bearnaisesås
1 tsk dragon
2 krm chilipeppar
salt och peppar
Gör så här
1
Chilibearnaisesmör: Rumstemperera smöret. Blanda bearnaisesåspul-ver med hett vatten. Rör om och låt svalna. Blanda bearnaisesås och smör med elvispen. Smaksätt med smulad dragon, chilipeppar och ev salt och peppar. Forma smöret till en rulle i smörpapper och förvara i kylen. Skär upp i skivor vid serveringen.
2
Torka av och rumstemperera köttet. Salta och peppra köttet strax innan grillningen. Grilla köttet 2–3 minuter per sida, beroende på hur genomstekt kött man vill ha. Servera med aromsmöret.
Grilla bakpotatis i centimetertjocka skivor på grillen. Pensla med olja och salta innan grillningen. Det tar ca 5 minuter per sida.