Havrekaka med mosade bär (glutenfri)

Du behöver 6–8 bitar: 3 dl havregryn 1.5 dl lättmjölk 0.75 dl matfett flytande 2 st ägg 1.25 dl rörsocker strö 0.5 tsk mandelarom 1...

Du behöver

6–8 bitar:

3 dl havregryn
1.5 dl lättmjölk
0.75 dl matfett flytande
2 st ägg
1.25 dl rörsocker strö
0.5 tsk mandelarom
1 dl fullkornsvetemjöl eller kärnvetemjöl
1 tsk bakpulver

Servera med:

200 g hallon eller blåbär

Ugn: 175º

6-8 bitar

Gör så här

1
Smörj en bakform, klä gärna bottnen med bakplåtspapper.

2
Mät upp havregrynen och blanda med mjölk och matfett.

3
Vispa äggen med sockret en kort stund och droppa sedan i mandelaromen.

4
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt äggsmeten tillsammans med grynblandningen.

5
Skrapa ned smeten i formen och grädda strax under ugnens mitt, ca 35 minuter.

6
Stjälp upp kakan på ett fat och servera med lätt mosade bär.

Scroll to Top