Du behöver
- 250 g svarta vinbär
- 3 st gelatinblad
- 0.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g färskost
- 2 dl vispgrädde
Vaniljmousse:
4 st gelatinblad
3 dl vaniljyoghurt
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Garnera med:
vinbär
Gör så här
1
Koka vinbären tills de är mjuka, ca 10 minuter. Passera dem genom en sil.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av vinbärsmoset i en kastrull. Ta up gelatinbladen och låt dem smälta i moset.
3
Rör ihop resten av vinbärsmoset med socker, vaniljsocker och färskost. Blanda i vinbären med gelatin.
4
Vispa grädden och vänd ner. Fördela smeten i 6 glas och låt stå kallt i 2 timmar.
5
Vaniljmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda vaniljyoghurt, socker och vaniljsocker.
6
Värm 1/2 dl av grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden.
7
Vispa resten av grädden. Rör ner gelatingrädden i smeten och vänd sist i grädden. Fördela moussen i glasen och låt stå kallt i 3 timmar. Garnera med vinbär.