Drömdessert

Du behöver 250 g svarta vinbär 3 st gelatinblad 0.5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 100 g färskost 2 dl vispgrädde Vaniljmousse: 4 st gelatinblad...

Du behöver

  • 250 g svarta vinbär
  • 3 st gelatinblad
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost
  • 2 dl vispgrädde

Vaniljmousse:

4 st gelatinblad
3 dl vaniljyoghurt
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnera med:

vinbär

Gör så här

1
Koka vinbären tills de är mjuka, ca 10 minuter. Passera dem genom en sil.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av vinbärsmoset i en kastrull. Ta up gelatinbladen och låt dem smälta i moset.

3
Rör ihop resten av vinbärsmoset med socker, vaniljsocker och färskost. Blanda i vinbären med gelatin.

4
Vispa grädden och vänd ner. Fördela smeten i 6 glas och låt stå kallt i 2 timmar.

5
Vaniljmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda vaniljyoghurt, socker och vaniljsocker.

6
Värm 1/2 dl av grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden.

7
Vispa resten av grädden. Rör ner gelatingrädden i smeten och vänd sist i grädden. Fördela moussen i glasen och låt stå kallt i 3 timmar. Garnera med vinbär.

Scroll to Top