Vinbärspaj

Du behöver 100 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 2 msk socker 2 msk kallt vatten Fyllning: 0.75 l vinbär repade 2 msk maizena...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

0.75 l vinbär repade
2 msk maizena majsstärkelse
3 st ägg
1 dl socker
150 g mandelmassa

Servera med:

Vispad grädde eller glass

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Blanda vinbär med majsstärkelse och lägg i formen. Vispa ägg och socker pösigt.

4
Riv mandelmassan och blanda ner i äggsmeten. Häll smeten över vinbären och grädda i 25 minuter. Servera med grädde eller glass.

Scroll to Top