Vinbärsrutor

Du behöver 75 g smör eller margrain 3 dl socker 5 st äggulor spara vitorna till marängen 6 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 msk...

Du behöver

  • 75 g smör eller margrain
  • 3 dl socker
  • 5 st äggulor spara vitorna till marängen
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2.25 dl mjölk
  • 3 msk kokande vatten

Maräng:

5 st äggvitor
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vinbär repade röda

Ugn: 200°/250º

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten.

2
Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper som är 30×40 cm. Grädda i 15 minuter.

3
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i socker och vaniljsocker och vänd ner vinbären. Bred ut marängen över kakan. Höj värmen till 250° och grädda i 5 minuter till. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top