Du behöver
- 75 g smör eller margrain
- 3 dl socker
- 5 st äggulor spara vitorna till marängen
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 2.25 dl mjölk
- 3 msk kokande vatten
Maräng:
5 st äggvitor
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vinbär repade röda
Ugn: 200°/250º
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten.
2
Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper som är 30×40 cm. Grädda i 15 minuter.
3
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i socker och vaniljsocker och vänd ner vinbären. Bred ut marängen över kakan. Höj värmen till 250° och grädda i 5 minuter till. Låt svalna och skär i rutor.