Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk vaniljsocker
Vinbärsfyllning:
1 dl vispgrädde
0.5 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
150 g vinbär repade
socker smaka av, börja med 1 msk
Ugn: 250º
Gör så här
1
Täck två plåtar med bakplåtspapper och rita 8 rundlar som är ca 12 cm i diameter med hjälp av ett fat.
2
Vispa upp ägg och socker. Tillsätt mjölmix och vaniljsocker. Låt smeten dra medan ugnen blir varm.
3
Rör om ordentligt i smeten och fördela i rundlarna. Det går åt ca 2 matskedar per rundel. Bred ut smeten med hjälp av en smörgåsspade.
4
Grädda, en plåt i taget, på mittfalsen och forma de varma degplattorna direkt. Låt kallna på galler.
5
Vinbärsfyllning: Vispa grädden och blanda med yoghurten. Rör i bären och smaka av med socker. Fyll strutarna.
Vinbären kan ersättas med andra bär.