Vinbärsstrutar (glutenfritt)

Du behöver 2 st ägg 1 dl strösocker 1.5 dl glutenfri mjölmix 1 tsk vaniljsocker Vinbärsfyllning: 1 dl vispgrädde 0.5 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk vaniljsocker

Vinbärsfyllning:

1 dl vispgrädde
0.5 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
150 g vinbär repade
socker smaka av, börja med 1 msk

Ugn: 250º

Gör så här

1
Täck två plåtar med bakplåtspapper och rita 8 rundlar som är ca 12 cm i diameter med hjälp av ett fat.

2
Vispa upp ägg och socker. Tillsätt mjölmix och vaniljsocker. Låt smeten dra medan ugnen blir varm.

3
Rör om ordentligt i smeten och fördela i rundlarna. Det går åt ca 2 matskedar per rundel. Bred ut smeten med hjälp av en smörgåsspade.

4
Grädda, en plåt i taget, på mittfalsen och forma de varma degplattorna direkt. Låt kallna på galler.

5
Vinbärsfyllning: Vispa grädden och blanda med yoghurten. Rör i bären och smaka av med socker. Fyll strutarna.


Kommentar:
Vinbären kan ersättas med andra bär.

Scroll to Top